AuthorTopic: Grand Theft Auto IV

Grand Theft Auto IV
on: la data de Dum 14 Dec 2014 - 15:03

Armand

Fost membru al echipei
Fost membru al echipei

Armand

http://nebunidebuni.hitforum.ro/
Grand Theft Auto IV (uneori prescurtat GTA IV sau GTA 4) este un joc video non-linear de acțiune-aventură dezvoltat de către Rockstar North. Este al nouălea titlu din seria Grand Theft Auto și primul din a patra generație a acesteia. Grand Theft Auto IV a fost lansat in toată lumea (cu excepția Japoniei) pe data de 29 aprilie 2008 atât pentru PlayStation 3 cât și pentru Xbox 360. Pe PC jocul s-a lansat pe data de 2 decembrie 2008 în America, iar pe 3 decembrie 2008 în Europa și în restul lumii.

Acțiunea are loc în Liberty City, un oraș inspirat din New York, și urmărește povestea lui Niko Bellic, un veteran supraviețuitor al Războiului Bosniei sosit în Statele Unite ale Americii în căutarea "visului american" numai pentru a-și găsi vărul, care l-a mințit în legătură cu bogățiile care aveau să îl aștepte. Modul Multiplayer a;Grand Theft Auto IV conține cincisprezece stiluri diferite de joc.

Guinness World Records a confirmat că jocul Grand Theft Auto IV a devenit cel mai bine vândut produs din lume, depășind vânzările celui mai bine vândut film, joc sau carte care deținea recordul până atunci. Asta după ce doar în prima zi după lansarea GTA IV în 29 aprilie 2008 s-au vândut peste 3,6 milioane de exemplare în întreaga lume care au generat încasări de 310 milioane de dolari. În prima săptamănă de la lansarea lui GTA IV încasările au depășit 500 de milioane de dolari.

Prin comparație, cel mai bine vândut joc video până la GTA IV a fost Halo 3, produs de Microsoft, care a generat 170 de milioane de dolari în prima zi de la lansare. GTA IV a devansat totodată, și cel mai bine vândut film, Spiderman 3 care în prima zi de rulare în cinematografe a avut încasări de 60 de milioane de dolari și cea mai rapid vândută carte: Harry Potter & the Deathly Hallows care a avut încasări de 220 de milioane de dolari în primele 24 de ore de la lansare.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum